Dég község hivatalos honlapjához kiegészítő információk.

Nagy tisztelettel köszöntöm. Itt kiegészítő információk találhatók. Szívesen látjuk Dégen, tegyen sétát a páratlan szépségű Festetics kastély parkjában, és az ott lévő tó partján. A települési fő honlap: www.deg.hu

TIOP-1.1.1-07/1-2008-0776

Operatív program megnevezése: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszere.
Kedvezményezett: Dég Község Önkormányzata (8135. Dég, Kossuth L. u. 17. T: 25/505-250, F: 25/237-483)
Projekt címe: "A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai struktúra fejlesztése keretében dr. Kovács Pál Áltlaános Iskola eszközfejlesztése".
Közreműködő szervezet: Oktatási és Kultúrális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága - 2010. 12. 01-től: Wekerle Sándor Alapkezelő - (1055 Budapest, Bihari János u. 5.)
jelenleg: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (1134 Budapest, Váci út 45. "C" épület)

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 

http://www.ujszechenyiterv.gov.hu/

ESZA Nonprofit Kft


fejlec-1.jpg

1. Tájékoztató:

Dég Község Önkormányzata a helyi általános iskolások oktatásának fejlesztését tűzte ki célul, melyhez elengedhetetlen a vonatkozó eszközinfrastruktúra modernizálása, ezért „dr. Kovács Pál Általános Iskola eszközfejlesztése” címmel pályázatot nyújtott be a TIOP-1.1.1/07/1 pályázati konstrukció keretében. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága (mint közreműködő szervezet) értesítése alapján jó esélyünk van arra, hogy a projekt megvalósításához 8.237.460 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesüljünk.

A projekt megvalósítása során 12 db iskolai PC csomag, 6 db tantermi csomag, 1 db alkalmazás szerver csomag, 1 db WIFI csomag, valamint 1 db SNI V csomag (mozgássérült) kerül beszerzésre. Ehhez tartozóan a tantestület tagjai az eszközök beüzemelésével, használatával kapcsolatosan szakmai-módszertani továbbképzésen is részt vesznek.

A pályázat megvalósítása során az iskolának informatikai stratégiát kell készítenie, valamint a szülők olyan bemutató órákon vehetnek részt, ahol az IKT eszközöket a tanulók már használják. A pályázat révén a tantermek 40%-a IKT eszközökkel lesz felszerelve. Az IKT eszközökkel tartott órák aránya, az ilyen eszközökkel szervezett mérés-értékelések aránya jelentősen emelkedik.

A projekt tervezett kezdési időpontja: 2010. május 03.

A projekt megvalósítás tervezett időpontja: 2010. november 30.

Dég, 2010. április 21.

2. Tájékoztató:

Jelentős mértékű hiánypótláson estünk túl. A támogatás kezelő által kért dokumentumok megküldésére sor került, valamint augusztus 3.-án az elkülönített bankszámla megnyitása megtörtént. Várjuk a hiánypótlásunk elfogadását. A projekt tervezett kezdési és megvalósítási időpontja változatlan.

Dég, 2010. augusztus 09.

3. Tájékoztató:

Támogatói döntés alapján a beadott pályázatunk támogatásban részesült az igényelt pénzösszeg erejéig. Mivel a projekt tervezett megvalósítási időpontja 2010. november 30-a, így kezdeményeztük a határidők módosítását. Érvényes támogatói dokumentum hiányában a projekt megvalósítását biztonsággal nem kezdhettük meg.

A támogatói okirat tervezett módosítása szerint:

A projekt tervezett kezdési időpontja: 2010. augusztus 03.

A projekt megvalósítás tervezett időpontja: 2011. március 31

Dég, 2010. november 10.

4. Tájékoztató:

A projekt támogatói okirata módosításra került.

A projekt módosított kezdési időpontja: 2011. augusztus 3.

A projekt módosított befejezési/megvalósítási időpontja: 2011. március 31.

Az összeghatárra tekintettel ajánlatkérésekre került sor. Összesen 7 helyről kértünk, de csak 3 helyről kaptunk ajánlatot. A legkedvezőbb ajánlatot a Mobil Computer Kft. (8600 Siófok, Küszhegyi u. 26.) adta. A szállítói szerződés 2011. március 11-én megkötésre került, és végre elkezdődhetett az IKT eszközök beszerelése.

Dég, 2011. március 11.

5. Tájékoztató:

A projektben szereplő IKT eszközök beszerelése és beüzemelése 2011. március 31-ig befejeződött. A nevelőtestületből 15 fő 10 órás „Interaktív tábla használata a pedagógiai gyakorlatban” című pedagógus-továbbképzési programon vett részt. A továbbképzést követően, az új eszközök használatával a szülők részére bemutató oktatás tartására került sor. Természetesen az új eszközök használatát nem csak a diákoknak, hanem a nevelőknek is tanulni kell. A nevelőknek több időt kell fordítani a tanítási óra előkészítésével. Ez előrehaladáshoz elengedhetetlen a nevelői csoportos munka, a megszerzett tapasztalatok és jó gyakorlatok egymás közötti átadása. Elengedhetetlen a folyamatos tanulás, önképzés folytatása. A megkezdett digitális úton csak így lehet tovább menni, és további fejlesztésekhez megfelelő alapot, képzettséget teremteni.

Dég, 2011. április 20.

Braun János

projektmenedzser

E-mail: muszak.degpmh@gmail.com

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 21
Heti: 125
Havi: 363
Össz.: 28 196

Látogatottság növelés
Oldal: Pályázat TIOP-1.1.1-07/1
Dég község hivatalos honlapjához kiegészítő információk. - © 2008 - 2020 - deg.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »